Wanneer jouw broertje of zusje een ziekte of een beperking heeft, heeft dat ook gevolgen voor jou. Dat ben je natuurlijk gewend en dat kan ook heel speciaal zijn. Maar soms is het ook wel eens vervelend om elke keer rekening te houden met je broertje of zusje met een handicap. Vaak wordt de term brus gebruikt, een samenvoeging van broer en zus.
Op de site www.brusjes.nl kun je in contact komen met andere kinderen die ook een broertje of zusje met een handicap hebben en daar samen over praten of chatten. Samen delen van leuke en minder leuke dingen kan heel fijn zijn.
Op de website van kind en ziekenhuis staat ook informatie speciaal gericht op broer en zussen van een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Op de website schouders.nl staan webinars gericht op brussen vanaf de leeftijd van 16 jaar. Ook bestaat er de mogelijkheid om in contact te komen met een brussupporter die voor jou een luisterend oor kan zijn wanneerjij dat nodig hebt.
Wist je dat er een speciaal brussenboek bestaat, speciaal gericht op broers en zussen van een jongere met een handicap met ervaringsverhalen waarin je herkenning kunt vinden en tips en adviezen.
De site www.jongerenzorgen.nl is speciaal gemaakt voor alle jongeren die voor een broertje, zusje, maar ook bijvoorbeeld een ouder of een buurkind zorgen. Ook stichting Fawaka doet dit, dit is een platforum voor jonge mantelzorgers
Als je broertje of zusje gehandicapt is, krijgt hij of zij vaak veel aandacht. Maar soms mag jij ook wel eens een keer alle aandacht krijgen. Ymca organiseert vakantieweken voor broertjes en zusjes van een kind met een handicap.